Lopend Vuur Maastricht

Van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, gaat er een lopend vuurtje door Nederland! Van Dokkum naar Den Haag en van Maastricht tot Groningen: overal in het land vinden wakes en tochten plaats voor humaan migratiebeleid. Wij doen daar als Serve the City Maastricht graag aan mee! De actie wordt landelijk gecoördineerd door Lopend Vuur van Migreat.

De verwoestende brand in kamp Moria, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. Toch zijn er partijen die staan voor nóg harder grensbeleid, meer deals en kampen, minder vluchtelingen en migranten. En daarmee een minder menselijk Nederland en Europa.

Met deze wake op de Markt (voor het stadhuis) in Maastricht op 3 maart 2021 van 18:00 tot 19:00 uur zullen wij omstanders informeren over de gevolgen van je stem en willen wij laten zien aan Nederlandse politici dat er wel draagvlak is voor humaan migratiebeleid. Wil je meedoen? Graag! We vragen je rekening te houden met het volgende:

  • Vanwege de corona-maatregelen willen we je vragen een mondkapje te dragen en op afstand van 1,5 meter van elkaar te gaan staan. Er zullen met stoepkrijt stippen op de grond getekend worden, waar je op zal staan. Als je COVID19- gerelateerde klachten hebt, willen we je vragen om thuis te blijven.
  • Aangezien de actie ‘Lopend Vuur’ heet, willen we je vragen tenminste één kaars mee te nemen, maar meer mag zeker, graag zelfs! We willen je ook vragen om een paar wandelschoenen mee te nemen. Die kunnen naast de brandende kaars gezet worden als symbool om de tocht van de vluchtelingen te herdenken en degenen die daarbij zijn omgekomen.
  • Vlak voor de wake zullen deelnemers via de mail een aantal foto’s en teksten krijgen die uitgeprint kunnen worden en meegenomen zullen worden. Mocht je zelf een bordje willen maken, om mee te nemen, dan is dat ook goed. Grote spandoeken zijn echter niet toegestaan.
  • Vanuit Serve the City Maastricht zullen er mensen met gele hesjes over de Markt lopen die de wake coördineren. Zij zijn degenen aan wie je vragen kunt stellen en zullen soms ook ‘instructies’ geven.

De Gemeente Maastricht heeft ons gevraagd een indicatie te geven van het verwachte aantal mensen dat zal komen. Het is daarom erg belangrijk dat je je via onderstaand formulier aanmeldt. Je gegevens zullen gebruikt worden om aantal deelnemers bij te houden en vlak voor de wake eenmalig een mail te sturen. Verder is het fijn als we je telefonisch kunnen bereiken op de dag zelf. Na afloop van de wake zullen je ingevulde gegevens verwijderd worden.

Lopend Vuur Maastricht

Mocht je niet naar de Markt kunnen komen op 3 maart, dan kun je ook je deelname laten zien door een foto van jezelf te mailen met een kaars in je hand. We zullen de ingezonden foto’s op de sociale media laten zien om ook de online deelname zichtbaar te maken. Je kunt de foto mailen naar: info@stcmaastricht.nl

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close