Els is net met pensioen, met haar tijd wil ze iets zinvol doen

Els komt uit onze regio, ze woont en werkt hier. Els is net met pensioen, en had voorheen een baan als schoolbegeleider en studieadviseur. Els vraagt zich af hoe ze in deze nieuwe levensfase haar dagen zinvol kan besteden. 

Fatima is een stuk jonger en staat aan het begin van haar loopbaan. Ze is hier geboren en opgegroeid, en heeft een andere huidskleur. Fatima heeft autisme en voelt zich vaak anders dan anderen. Fatima is ontzettend intellectueel en op zoek naar een baan die bij haar past.  

Els en Fatima ontmoetten elkaar bij een Serve the City. Tijdens een activiteit zaten zij naast elkaar aan tafel. Fatima en haar moeder hadden een leuke klik met Els. Beiden waren ze op zoek naar hun bestemming en zo ontdekten ze dat zij dat via elkaar zouden kunnen vinden. Els, met haar professionele achtergrond en ervaring, hoorde het verhaal van Fatima en wist meteen dat ze haar kon helpen. Els kon Fatima en haar moeder helpen met het zoeken van een goede werkplek en opleiding.  

Nu zien ze elkaar vrijwel elke week. Een van hen was aan het einde van haar loopbaan gekomen, en de ander die begon net. Els en Fatima waren beiden opzoek naar hun plek in het leven en dit vonden ze bij elkaar. Een mooie ‘bonus’ is dat Fatima en haar moeder bijna elke Serve the City activiteit betrokken zijn. Haar moeder zegt geregeld tegen ons: ‘Ik heb haar nog nooit zo gelukkig gezien.’ Graag wil zij haar dankbaarheid aan ons tonen door heerlijke maaltijden te bereiden voor onze vrijwilligers. Ze wil op haar manier iets terug doen. 

 

Het NOAH-programma vermindert eenzaamheid. Het verhaal van Els en Fatima maakt dat goed duidelijk. Wil jij een NOAH zijn, schrijf je dan hier in.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close