Big Volunteer Day 

Ik wil graag mensen uit mijn buurt en stad helpen, maar ik weet niet goed hoe. 

Heb wat extra tijd over en wil je graag kwetsbaren uit de stad helpen?

Ben je van Maastricht en wil je onze stad nóg mooier maken?

 

Word een dag vrijwilliger en ontdek dat het heel makkelijk is om een ​​verschil te maken in het leven van iemand anders door gewoon jezelf te zijn!

 

Een Big Volunteer Day is een dag waarop jij in jouw eigen stad iemand kan helpen door je in te schrijven bij een project dat bij jou past. Een beauty salon voor mensen met een beperking, een kinderhoek bouwen samen met de bewoners van een crisisopvang, een community garden maken samen met kwetsbare jongeren, volleyballen met bewoners van het asielzoekerscentrum, samen koekjes bakken met kinderen, wandelen met ouderen in de stad,…  – en daarmee wil Serve the City onze stad verbinden door elkaar te helpen. Serve the City wil door middel van ‘elkaar te helpen’ dat we elkaar als Maastrichtenaren beter leren kennen.

Verhalen

 • Ik zie de BVD als een perfecte kans om allerlei verschillende mensen te ontmoeten en te leren kennen. Voor mijzelf, ik hoopte vooral andere mensen te ontmoeten, en dat is gelukt dus het was een geweldige geslaagde dag! Het was zo heerlijk om te verbinden met mensen met een leerachterstand en erachter te komen dat er veel raakvlakken in grapjes, knutselen en spelletjes doen. 

  Rouschka Vrijwilliger
 • Ik ben echt heel enthousiast over het idee achter STC: erop uit gaan en mensen helpen. Ik vind het ook een fijn idee dat mensen die hulp geven en hulp nodig hebben met elkaar in contact worden gebracht. Helpen bij STC is een mooie manier om de stad in te duiken en mensen op te zoeken die je normaal niet zo snel tegenkomt.

  Martin van Brakel Project Leader
 • Ik heb meegeholpen de lunch voor te bereiden voor alle vrijwilligers. Dit project past goed bij me omdat ik van koken hou en het leuk vind om voor anderen te koken. Dat is echt iets Portugees. Ik wil helpen een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt en zich vrij voelt om andere mensen te benaderen en een verschil te maken.

  Rodrigo Vrijwilliger
 • Als we samenwerken met sociale organisaties in de stad komen we te weten waar de problemen zijn en waar die het grootst zijn. Deze organisaties hebben genoeg waarbij we kunnen helpen en zijn blij met de extra vrijwilligers die kunnen investeren in hun doelgroep.

  Daniel Herbers Project Leader
 • Ik heb me ingeschreven voor het project bij het asielzoekerscentrum waar we spelletjes speelden met vluchteling-kinderen. Dit project sprak me vooral aan omdat ik een internationale achtergrond heb en het leuk vind om te werken in een interculturele omgeving. Ik grijp elke kans om te werken met mensen uit andere culturen, daar hou ik van!

  Martin

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close